Feng shui

Feng shui är läran om att allt runt omkring oss bygger på en harmoni. Miljön påverkar allt levande och feng shui beskriver hur vi kan utnyttja qi, livskraften, på ett bra sätt. De fem elementen spelar också stor roll i stilen.

Möblera efter feng shui-stilen

Om du vill följa den kinesiska stilen feng shui bör du börja med att placera dina möbler i den så kallade kraftpositionen. Det innebär att sittmöblerna ger dig utsikt över hela rummet och ger dig bra ryggstöd. För din säng innebär det däremot att den placeras så du får uppsikt över alla dörrar och fönster. Det sägs öka din trygghet istället för när sängen står mitt i rummet.

En annan sak som rekommenderas är motsatspar. Till exempel en blandning mellan blanka och matta material, runda kuddar mot kantiga möbler och liknande. En annan sak att känna till är att du möblerar från rummets mitt och gärna en bit ifrån väggen. Det hjälper luften i rummet, och energin, att flöda. Eftersom feng shui kan vara en rätt krånglig inredningsstil kan det vara bra att du tar hjälp av en konsult som känner till stilen.

Växter

Gröna växter är en annan viktig del i stilen. Naturen sägs vara den plats där du verkligen kan slappna av samt återhämta dig. Det allra bästa är att du skapar en liten grön oas i ett rum. Det kan du göra med gröna växter i olika storlekar som placeras på ett litet bord i ett hörn, eller kanske lite större gröna växter som ställs på golvet.