Skandinavisk inredning

Du som tittat igenom en inredningskatalog eller huskatalog har redan stött på den skandinaviska designen. Den innebär ljusa, eller jordnära, färger på tak, golv och väggar. Stilen är väldigt enfärgad och du behöver naturliga ljusinsläpp eller flera lampor som öppnar upp alla rum ordentligt. Inredningsstilen går även att beskriva som rätt minimalistisk. Du ska endast ställa fram ett fåtal saker, dock kan du även lägga till lite personliga detaljer om så önskas. Det kan då vara en färgglad kudde eller tavla, ljusstakar eller andra prydnadssaker i metall eller svart.

Den skandinaviska designen började dyka upp redan på 1800-talet, men har utvecklats en hel del sedan dess. Idag är denna inredning avskalad, sådant som anses vara onödigt ska inte vara synligt. Du kan även se till att alla växter är välplacerade. Det bör inte stå växter överallt utan endast på vissa platser där de passar bäst.

När du väljer textiler bör de vara av hög kvalitet och gärna av naturmaterial.

Den skandinaviska inredningen ska kort sagt vara ren, enkel, luftig och lättstädad. Mycket ljusinsläpp, enkel elegans och plats i alla rum är ett måste. Undvik att ställa fram en massa små dekorationer. Det går bra med ett par småsaker, men mindre är bättre.