Få ett trivsamt badrum med rätt inredning

Om du vill ha ett mysigt och trivsamt badrum finns det massor som du kan göra för att få det. Vad du väljer att ha för badrumsmöbler i badrummet har stor betydelse för hur atmosfären blir. Välj badrumsmöbler som går i enlighet med den stil som du vill ha i badrummet. Det finns olika typer av badrumsmöbler i olika modeller och stilar. Det finns även krokar, handtag och knoppar som du kan addera till inredningen för att få rätt stil och känsla.

Inred med en badrumsmatta

Förutom badrumsmöbler är inredningsdetaljerna viktiga för helheten. Du kan med rätt inredning höja mysfaktorn och göra badrummet ombonat. Att ha en badrumsmatta är en bra idé, speciellt om du inte har golvvärme i badrummet. En matta ger generellt ett ombonat intryck även i ett badrum. Det är en snygg detalj som du kan knyta ihop med den övriga badrumsinredningen.

Gör olika stilleben med badrumsartiklar

Att skapa olika stilleben på ett uttänkt ställe är riktigt snyggt i ett badrum. Du kan med fördel använda olika badrumsprylar som du använder dagligen, då slår du två flugor i en smäll. Du undviker att det blir plottrigt i badrummet eftersom du samlar ihop saker och du behöver inte köpa flera nya saker. Du kan med fördel addera en ljuslykta eller en blomma till ditt stilleben som du skapar. Exempelvis kan du använda handdukar, förpackningar och förvaringsaskar. Ett tips är att verkligen satsa på snygga detaljer, de är de som kommer göra hela skillnaden.

Växter bidrar till liv och fräschör

Växter är perfekt att ha i ett badrum för att skapa en mysig atmosfär. Gröna växter gör sig speciellt bra i badrum. Växter ger helt enkelt en fräsch känsla. Det du ska tänka på är att välja växter som inte är känsliga för fukt. Det finns massor med bra och tåliga växter för att ha i fuktiga miljöer. Du kan ha växter på en piedestal, i ett fönster eller på en byrå eller hylla. Ett sätt att skapa en bra stämning är att ha öppen förvaring och ha saker som går i samma färgskala.

Tänk utanför boxen

När det kommer till badrumsmöbler kan du försöka tänka utanför boxen när det kommer till förvaring. Du kan ta in en byrå eller ett snyggt vitrinskåp utöver de traditionella badrumsmöblerna för att förvara handdukar, parfymer, smink och så vidare. Om du har ett större badrum med ett fönster kan du absolut sätta upp gardiner. Det kan göra en enorm skillnad på att ha gardiner och inte. Knyt ihop gardinerna, badrumsmattan och handdukarna för att få en snygg röd tråd.

Belysningen spelar en stor roll

Belysningen är väldigt viktig i badrummet. Den ger dels en bra stämning men är även viktig för att du ska kunna se bra i spegeln. Lampor är även en viktig inredningsdetalj som bidrar med sitt till helheten. När du inreder är det en fördel om det är enkelt att städa i badrummet.