Lyft din inredning med några smarta tips

Inredningen är en stor del av ett hem. Att ha en inredning som är mysig, ombonad och tilltalande är något som många eftersträvar. För att få det finns det några enkla men effektiva sätt som du kan testa. Ett bra sätt att få en snygg inredning är att använda gardiner. En gardin kan verkligen sätta en riktig guldkant på ett rum. Ett tips är hissgardiner som är väldigt tilltalande och användbara. Det finns ett flertal olika hissgardiner, vilket gör att det finns en hissgardin för alla rum och stilar.

Matcha gardinerna med den övriga inredningen

Det finns hissgardiner i olika material så innan du sätter upp hissgardinen är det bra att fundera över vad du har för behov. Om du vill att gardinen ska fungera som mörkläggningsgardin ska du välja ett tjockare material medan du kan ta ett tunnare och skirare material om du vill ha mer ljusinsläpp. När du ska sätta upp en hissgardin ska du tänka på var gardinen slutar. Där gardinen slutar där slutar även fönstret. Om du har en mörk gardin blir markeringen även tydligare. Lågt hängande gardiner gör även att takhöjden upplevs som lägre, medan det blir tvärtom om du sätter en gardin i taket. Därför är det viktigt att tänka till kring placering, material och vilken typ av gardin som du sätter upp. Gardinerna som du sätter upp ska du helst matcha med den övriga inredningen på något sätt för att knyta ihop rummet.

Planera inredningen

Om du vill lyfta din inredning är det viktigt att du planerar och tänker till innan du börjar göra några förändringar. Sätt dig ner och fundera över vad för stil du vill ha och vilka färger som du vill ska dominera. Det kan vara en fördel att göra en moodboard. Försök att sträva efter att få en bra balans i inredningen. För att få en bra och spännande dynamik i varje rum är ett tips att jobba med kontraster i form av olika material och former.

Lita på magkänslan när du inreder

När du ska inreda ditt hem ska du tänka på att du faktiskt inreder för dig själv. Du ska inreda med saker och den stil som tilltalar dig, inte dina gäster. Strunta i trender och gå efter din personlighet. När du omger dig med saker som du gillar kommer du trivas med din inredning. Försök att lita på din magkänsla när du ska inreda. Något som alltid lyfter ett hem oavsett stil är snittblommor och växter av olika slag. Ett annat bra inredningstips är att ordna olika stilleben med saker som du gillar. Gruppera olika småsaker tillsammans på ett balanserat sätt. Du kan med fördel ta saker som du redan har hemma.