Så inreder du snyggt på väggarna

Att ha snygga tavlor och posters på väggarna kan ändra känslan i ett rum på nolltid. Det är också en perfekt möjlighet att berätta mer om dig själv. Du kan till exempel sätta upp bilder på din familj, platser du vill besöka eller andra motiv som du tycker om. Det finns även oändliga möjligheter på hur du kan tänka kring själva uppsättningen. Under en tid har det varit väldigt populärt att göra så kallade tavelväggar. Då sätter man flera tavlor på samma ställe i ett mönster. Men det finns även andra sätt du kan göra det på.

Satsa på snygga tavelramar

Det är inte bara motivet som är viktigt. En annan sak att tänka på är att välja rätt tavelramar till dina motiv. Idag finns ett väldigt stort utbud av ramar i färger som svart, vitt och guld. Du kan antingen köra på enhetliga ramar eller mixa och matcha. En tavelram ramar in ditt motiv på ett vackert sätt och gör motivet mer framträdande. Det gör också att du kan placera dina motiv liggandes eller ståendes. Du kan enkelt ändra på en tavla om du vill göra om lite längre fram.

Testa flera olika alternativ

När du beställer hem flera olika motiv och ska sätta upp dem samtidigt är det bäst att testa dig fram innan du spikar upp dem. Ta gärna hjälp av någon som kan hålla upp tavlorna åt dig så du kan se hur det ser ut. Det finns även en massa inspiration på nätet om hur du ska hänga upp tavlorna. En tavelvägg är till exempel något som drar blickarna till sig och som fångar uppmärksamhet hos besökare. Det är först när du känner dig helt nöjd som du bör spika upp tavlorna på väggen. Använd gärna ett vattenpass så du ser att allt hänger helt rakt.

Andra typer av väggdekorationer

De flesta tänker nog på tavlor när man ska dekorera väggar men det är långt ifrån det enda du kan sätta upp på väggen. Om du vill ha en lite mer bohemisk känsla kan du sätta upp tyger i fina mönster. Det ger också en väldigt mysig känsla som passar perfekt i sovrummet eller i ett vardagsrum. Du kan även välja stickers som du klistrar direkt på väggarna. Då slipper du även hål i väggarna efter spikar eller skruvar vilket är ett stort plus.

Ett populärt alternativ är att klistra fast en världskarta eller köpa en karta där du kan skrapa fram länder du har varit i. Det är ett måste för alla reseälskare som på ett enkelt sätt vill kunna visa upp sina resor. Det är också lätt att starta en konversation om detta med gäster som kommer på besök.